Bunları Biliyor musunuz? - Özel İstanbul Medipol Hastanesi - Alışverişlerimiz ne kadar sağlıklı?

Alışverişlerimiz ne kadar sağlıklı?

Tüketicilerin gıda maddesi alırken, yalnız ürünün fiyatına odaklanması halinde, hata yapacağı vurgulanıyor

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öner, sağlıklı gıda tüketimi açısından, kalite faktörünün üretici ve tüketici tarafından dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Sağlıksız koşullarda üretilen ve tüketime sunulan gıdaların, beslenme amacına hizmet etmeyeceği bilinmeli” dedi. Prof. Dr. Öner, şöyle devam etti: “Temizlik alışkanlığı ya da steril ortamın yanı sıra, katkı maddeleri, tarımsal ürünlerin üretiminde kullanılan hormon, gübre ve zirai ilaçlar ile pazarlanan ortam, saklama koşulları, raf ömrü gibi faktörler de birer risk kaynağıdır. Tüketici, gıda maddesi alırken bu noktaları gözeterek tercihini doğru yapmalıdır.”