Bunları Biliyor musunuz? - Özel İstanbul Medipol Hastanesi - Kalbin hoşuna giden yiyecekler

Kalbin hoşuna giden yiyecekler

Kanserden sonra en çok korkulan hastalıklardan biri de enfarktüs

Her yıl binlerce insan enfarktüs geçiriyor ve yine binlerce insan bu sebepten ölüyor. Ve bunların arasındaki üç kişiden biri kadın. Yani eskiden inanıldığı gibi sadece erkeklerde görülmüyor. Yüksek kan basıncı ve yüksek kolesterol gibi durumlara bir türlü vazgeçemediğimiz fazla yağlı, tatlı ve tuzlu yiyecekler neden oluyor. Sonuçta yağ birikmesi kalp damarlarını daraltarak enfarktüse neden oluyor. Bu nedenle kalbin hoşuna giden yiyecekler yiyin. İşte size önerilerimiz:• Bol lifli madde içeren yiyecekler yiyin. Kepek, çavdar ürünleri, taze meyve ve sebze, lifli maddeler için en zengin kaynaklardır. Lifli besinler kolestrol ve yağ miktarını azaltır. • Sofranızda sık sık balık bulundurun. Balığın içerdiği daha çok doymamış asitler damarlarda yağ birikmesini önler. • Magnezyum kaynaklarını (örneğin fındık, fıstık, baklagiller gibi) yemeyi ihmal etmeyin. Magnezyum kalbin fonksiyonunu dengede tutar ve adalelere enerji sağlar.• Bol ıspanak yiyin. Bu yeşil sebzede bol miktarda folikasit ve B6, B12 vitaminleri vardır.