Sitede Ara

Yaz Aylarında Artan Diş Hassasiyeti

Yaz mevsimi ile artan soğuk içecek ve yiyecek tüketimi, kış boyunca fark etmediğimiz diş hassasiyeti oluşturabilir. Dişlerimizde çürük olmaksızın oluşan diş hassasiyetlerine mine çatlakları, diş eti çekilmesiyle açığa çıkan kök yüzeyleri, aşırı kuvvetle diş fırçalaması sonucu aşınan diş dokusu, diş sıkma ve gıcırdatma sonucu diş yüzeylerinin aşınması, asitli içecek ve meyvelerin aşırı tüketilmesi sonucu diş dokusunun aşınması sebep olabilir. Hassasiyete sebep olan faktörler diş hekiminiz tarafından belirlendiğinde tedavi seçenekleri hassasiyet giderici diş macunu kullanımından aşırı madde kaybı olan yüzeylerin kompozit dolgu maddesiyle restore edilmesine kadar değişebilir. Bu arada hekiminiz size doğru diş fırçalama, meyve sularının ve asitli içeceklerin pipetle tüketilmesi, portakal, limon gibi meyvelerin özellikle ön dişlerle emilerek yenmemesi ve bu asitli gıdalar sonrası diş fırçalamanın en az bir saat sonra yapılması gibi önerilerde bulunabilir.