Sitede Ara

{%= Interview.Title %}

Perinal Radikal Prostatektomi Nedir?

Perineal radikal prostatektomi, prostat kanserinin tedavisinde uygulanan bir yöntemdir. Prostat kanseri sadece prostatın içinde sınırlı kaldıysa ve hastanın durumu ameliyat olmaya müsait ise en uygun tedavi perineal radikal prostatektomi ameliyatıdır. Prostatı ve meni keselerini idrarı tutmaktan sorumlu kas liflerine ve diğer sinir hücrelerine zarar vermeden çıkarmak gerekmektedir. Bu nedenle perineal radikal prostatektomi deneyim gerektiren bir ameliyattır. 

Perinal Radikal Prostatektomi Nasıl Yapılır?

Perineal radikal prostatektomi perine adı verilen makat ile testis torbasının arasındaki bölgeye açılan küçük bir kesiden girilerek yapılmaktadır. Açılan bu küçük kesiden kaslara ve sinir liflerine zarar vermeden prostat ile birlikte meni keseleri çıkarılır. 

Perineal Radikal Prostatektomi Yalnızca Prostat Kanseri Tedavisinde mi Kullanılır?

Prostat kanseri tedavilerden bir tanesi. İdrar kanalının mesaneye yakın bölgesinde bulunan darlıklara da perineal cerrahi ile müdahale edebilmekteyiz. 

Perineal Radikal Prostatektomi Neye Göre Belirlenerek Hastaya Uygulanıyor?

Hastalığının evresi, hastanın anatomisi ve beklentilerine göre hangi tekniği uygulayacağımıza karar veriyoruz. Bu kriterlere göre hastaya robotik prostatektomi, laparoskopik prostatektomi ya da perineal prostatektomi ameliyatı yapıyoruz. Burada önemli olan saymış olduğum bu tekniklerin hastaya uygun olmasıdır.

Perineal Radikal Prostatektomi Ameliyatında Hangi Teknolojik Aletler Kullanılıyor?

Perineal radikal prostatektomi ameliyatı esnasında cerrahın en büyük yardımcısı optik büyütme olarak adlandırdığımız bir gözlüktür. Bu teknolojinin 4,5 kat büyütme özelliği sayesinde cerrah operasyon yapacağı bölgeyi net bir şekilde görerek ameliyatı daha kolay yapabilmektedir. 

Perineal Radikal Prostatektominin Avantajları Nelerdir?

Perineal Radikal Prostatektomi küçük bir kesi açılarak yapıldığı için hastalar gündelik hayatlarına kısa sürede dönebilmektedir ve bir süre sonra dışarıdan ameliyat izi görülmemektedir. 

Medipol Mega Üniversite Hastanesi
Prof. Dr. Selami Albayrak
Üroloji Uzmanı
5 Ekim 2020