Sitede Ara

Ramazan'da ağız kokusuna pratik çözüm!

Solunum yolu enfeksiyonları, diş ve dişeti rahatsızlıkları,mide problemleri, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi ciddi hastalıkların ağız kokusuna neden olabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gündoğar; "Ağız kokusu sorunu Ramazan ayında açlık ve susuzluğa bağlı olarak ortaya çıkan sıkıntılardan biri" dedi. Ancak ağız ve nefes kokusunu önlemek elinizde.

İftar ve Sahur Arası Çok Fazla Çay, Kahve Ve Tatlı Tüketmeyin. Oruçlu olduğumuz gün içinde yeme içme fonksiyonlarımız azaldığından, tükürük bezlerinin ürettiği salgı ve tükürüğün yıkama kapasitesi azalır. Bu da bakterilerin üremesi ve diş çürüğünün oluşması için uygun ortam hazırlar.

Ramazan ayında diğer aylara oranla tatlı çeşitleri daha çok tüketildiği, akşam saatlerinde daha çok atıştırıldığı, kahve, çay gibi içecekler daha çok tüketildiği için bakterilerin artması ve dolayısıyla çürüklerin oluşması hızlanmaktadır.

İftar ve Sahurdan Sonra Dişleriniz Mutlaka Fırçalayın Ramazanda dişler fırçalanmadığında sahurdan iftara kadar geçen sürede bakteriler ağızda kolayca üreme imkânı bulur. Bu durum ağızda kötü koku ve diş çürümelerine yol açar.

İftar ve sahurdan sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda asitlenmeye ve diş çürümelerine sebep olur. Bu durum enfeksiyon yoluyla birçok hastalığa da davetiye çıkarabilir. Diş çürüklerinden ve ağız kokusundan korunmak için iftar ve sahurdan sonra dişlerimizi özenle fırçalamalıyız.

Ramazan ‘da Ağız Kokusuna Karşı Tuzlu Su İle Gargara Yapın Dişler fırçalanırken, dil yüzeyi ve diş eti bölgelerinin de fırça yardımıyla iyice temizlenmesi gerekir. Oruç tutanların ayrıca ağız antiseptiği kullanmaları da tavsiye edilir. Böyle bir imkân yoksa tuzlu su ile de gargara yapılabilir.

İyi bir ağız bakımı için ayrıca diş ipi kullanılmalı, bütün görünen görünmeyen iç ve dış yüzeyler ile dil üstü mutlaka en az 2 dakika fırçalanmalı ve temizlenmeli. Asitli ve Karbonhidratlı Yiyeceklerden Uzak Durun Diş çürüklerinden korunmak ve ağız kokusu sorunu yaşamamak için Ramazan'da da asitli yiyeceklerden uzak durulmasında fayda var.

Sahurda karbonhidratlı yiyecekler daha az tüketilmeli, peynir ve süt gibi kalsiyumlu yiyecekler ile meyve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmeli. http://www.milliyet.com.tr/ramazan-da-agiz-kokusuna-pratik-pembenar-detay-alternatiftip-2074143/


18 Haziran 2015, Perşembe