Sitede Ara

Üroloji

Kliniğimiz, erkek ve kadının idrar yolları ve
organları ile erkek üreme organlarını konu alan
bu sistemlerin hastalıkları ile uğraşır.

Üroloji bölümümüz alanında uzman akademik kadrosu ile Androloji, Üroonkoloji ve Rekonstrüktif Üroloji, Taş Hastalıkları ve Endoüroloji, Fonksiyonel Üroloji ve Nöroüroloji olmak üzere 4 ana bölümde ve birçok alt branşta tanı ve tedavi hizmeti sunmaktadır. 

 

 

Üroloji bölümü; kadın ve erkeklerde idrar yolları sistemini, erkeklerde üreme organlarının hastalıklarının tanı, tedavi ve cerrahi tedavilerinin yapıldığı tıbbi bir uzmanlık dalıdır.

 

Androloji

Erkek üreme sistemi ve erkeklerdeki hormonların üretimini, fonksiyonunu, bozukluklarını inceleyen bir tıp dalıdır.

Üroonkoloji ve Rekonstrüktif Üroloji

Üroonkoloji, idrar yolları, böbrekler, mesane, prostat, testis ve penis gibi ürolojik organlarda oluşan tümörlerin tanı ve tedavisini konu alan bir tıbbi daldır. Rekonstrüktif Üroloji ise ürolojik organların deformitesi, hasarı veya kaybı gibi nedenlerle ortaya çıkan problemlerin cerrahi yollarla onarımını ve yeniden yapılandırılmasını konu alan bir tıbbi dal olarak tanımlanabilir.

Taş Hastalıkları ve Endoüroloji 

Endoüroloji, idrar yolu sistemi ve erkek üreme organlarını olumsuz etkileyen hastalıkların tedavisi ile ilgilenmektedir.

Fonksiyonel Üroloji ve Nöroüroloji

Fonksiyonel üroloji; kadınlarda ve erkeklerde görülen işeme bozuklukları ile ilgilenen bilim dalıdır.
 

 

Bilgi ve Randevu Almak İçin Formu Doldurun

 

 

Üroloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

  • Böbrek taşı
  • Böbrek hastalıkları
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Prostat büyümesi
  • Testislerde ağrı
  • İnmemiş testis
  • Cinsel işlev bozuklukları/ İktidarsızlık
  • İdrar kaçırma
  • Mesane hastalıkları
  • Varikosel
  • Kısırlık
  • Ürolojik kanserler
  • Böbrek, prostat, mesane, testis ve idrar yolu vb. hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik çalışmaları üroloji uzmanları tarafından yapılmaktadır. Gerekli durumlarda multidisipliner (çok branşlı) yaklaşımla birçok branşla birlikte uyum içinde çalışılmaktadır.

Üroloji Bölümünde Uygulanan Tanı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İmmünoterapi

İmmünoterapi, vücudun doğal savunma mekanizmalarını kullanarak hastalığa karşı savaşmak için tasarlanmıştır. İmmünoterapi, hastalıkla savaşmak için vücuttaki bağışıklık hücrelerini aktive ederek veya hastalıkla savaşmaları için yeniden programlayarak çalışmaktadır.

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR)

Manyetik rezonans görüntüleme; iç organların, kemiklerin, kasların ve diğer dokuların detaylı görüntülerinin elde edilmesine olanak tanıyan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem sonucunda hasarlı dokular belirlenerek, tedavi şekli planlanmaktadır.

Bilgisayarlı Tomografi (BT)

BT, böbrek, üreter, mesane, prostat ve diğer ürolojik organların ayrıntılı görüntülemesi için kullanılan bir testtir.

Ultrason

Böbrek, mesane, prostat ve diğer ürolojik organların görüntülenmesinde kullanılan yaygın bir testtir.

Ürodinami Testi

Ürodinami, idrar yolu hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli olan bir testtir. Ürodinami testi, bir kateter yardımıyla idrar yoluna yerleştirilen sensörler ve ölçüm cihazları kullanılarak gerçekleştirilir.

PSA Testi

Erkeklerde prostat kanseri taraması için yapılan bir kan testidir.

Genetik Testler

Genetik testler, kişinin genetik materyalindeki değişiklikleri ve mutasyonları tespit etmek için yapılan testlerdir. Bu testler, ürolojik hastalıkların nedenlerini belirlemek, hastalığın riskini tahmin etmek ve tedavi seçeneklerini belirlemek için kullanılmaktadır.

Sistoskopi
Sistoskopi, idrar yollarının içini görmek için kullanılan bir tıbbi işlemdir. Bu işlem sırasında, özel bir cihaz olan sistoskop kullanılmaktadır.

Prostat Biyopsisi

Prostat biyopsisi, prostat kanserini teşhis etmek için yapılan bir prosedürdür.

Kan Testleri

Kan testleri, prostat kanseri, böbrek hastalıkları ve diğer ürolojik hastalıkların teşhisinde yardımcı olur. PSA (Prostat Spesifik Antijen) testi, erkeklerde prostat kanserinin erken teşhisi için yaygın olarak kullanılır.

İdrar Testleri 

İdrar testleri, idrar yolu enfeksiyonları, prostat kanseri, böbrek hastalıkları gibi çeşitli ürolojik problemlerin teşhisinde kullanılır. İdrar tahlili, idrardaki protein, kan, şeker, bakteri ve diğer maddelerin seviyelerini kontrol etmek için yapılır.