Sitede Ara

Dental İmplant Nedir? 

Dental implant, kaybedilen dişin yerine çene kemiğine yerleştirilen ve diş köklerini taklit eden, vida ya da kök formunda, titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir.

Dental implant, titanyum bileşimleri sayesinde vücut ile biyolojik uyum sağlar. Ağızdaki eksik dişin önündeki, arkasındaki ve karşısındaki dişler zamanla eksik dişli bölgeyi kapattığı için mutlaka dental implant uygulanması gerekir. Bu uygulama, diş kayıplarının yerini doldurduğu ve çene kemiği erimesini durdurduğu için de önerilen başarılı bir tedavi seçeneğidir. Dental implant ile geleneksel köprü ve total protezlere kıyasla daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir sonuç alınmakta, daha doğal bir görünüm elde edilmektedir. 

Cerrahi İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır?

Diş eksikliklerinin giderilmesinde, dişlere eski estetik görünümünün ve fonksiyonunun kazandırılmasında kullanılan yöntemlerden biri olan cerrahi implant uygulaması, lokal anestezi altında, hastaya ağrı hissettirmeden yapılır. Uygulamanın ilk aşamasında hastanın kemik yoğunluğu ölçülür ve diş yapısı incelenir. Kemik yoğunluğu ve miktarı implant için uygun değilse kemik grefti uygulanarak bölgenin kemikleşmesi beklenir. Kemikleşmenin gerçekleşmesinin ardından implant diş yerleşimine geçilir. Protez safhasına başlanabilmesi için de implantın çene kemiğine kaynaması gerekmektedir. İmplantlar cerrahi yöntemle çene kemiğine yerleştirildikten sonra birçok hasta aynı gün içinde sosyal hayatına dönebilmektedir. Genellikle 2-4 aylığına iyileşmeye bırakılmakta, yeterli olmaması durumunda bu süre uzatılmakta, iyileşme döneminden sonra ikinci bir cerrahi işlem ile implantın üzeri açılıp diş etini şekillendiren iyileşme başlıkları takılmaktadır. Bu başlıklar, protez uygulanacak dişin diş etinden çıkıyormuş gibi görünmesini sağlamak için gereklidir. 7-10 gün süreyle takılır. Bir sonraki aşamada protez yapılır. Dental implant uygulaması sonrasında hasta eskisinden daha güçlü ve sağlıklı dişlere kavuşur.