ONLİNE İŞLEMLER
444 70 44
Ablasyon, ritim bozukluklarının yakılarak veya dondurularak yapıldığı bir tedavi yöntemidir.
Elektrofizyolojik çalışma sistemi ve fluoroskopi cihazı (anjiyo cihazı) olan özel laboratuvarlarda yaptığımız ablasyon tedavisinde hastanın kasık bölgesini lokal anesteziyle uyuşturup, kateter dediğimiz uzun kablolarla damar içinden kalbe ulaşıyoruz. Kateterler yardımıyla kalpte çarpıntının oluşmasını sağladıktan sonra yakarak veya dondurarak işlemi sonlandırıyoruz.
Ablasyon tedavisini ritim bozukluğu bulunan ve çoğunlukla ilaç tedavisine dirençli hastalara gerçekleştiriyoruz. Çarpıntıya neden olan taşikardiler (supraventriküler taşikardiler, atriyal flutter, ventriküler taşikardiler), atriyal fibrilasyon, ekstrasistoller (erken atımlar) ve Wolff Parkinson White (WPW) Sendromu tedavisinde de ablasyon tedavisi uyguluyoruz.
Ablasyon tedavisi her yaştan hastaya başarıyla uygulanabilen bir yöntemdir.
Ablasyon genellikle ortalama bir saat süren bir işlemdir. Ancak çarpıntının türüne göre bu süre daha kısa veya daha uzun olabilir.
Ablasyon işleminin en önemli avantajı hastaların çoğunda tam iyileşme sağlamasıdır. İyileşme süresi kısadır. Hastalarımızın birçoğunu aynı gün taburcu ediyoruz. Nadiren bazı hastalarımızı bir gece hastanemizde misafir edip kontrollerini sağladıktan sonra evine yolluyoruz. Ayrıca ablasyon işleminden sonra hastaların kısa sürede günlük hayatına dönmesi de büyük avantajdır.
Medipol’ün multidisipliner bir üniversite hastanesi olması en büyük özelliklerin başında geliyor. Bünyesinde alanında uzman akademik bir kadro ve tecrübeli sağlık personeli bulundurması da bir diğer özellik olarak ön plana çıkıyor. Dünya standartlarındaki yüksek teknolojik donanımı, kaliteli sağlık hizmeti ve hastalarına sağladığı konfor dikkat çeken özelliklerdendir.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan Kardiyoloji Uzmanı 28 Şubat 2019