Sitede Ara

Hareket Bozukluklarında MRgFUS Tedavisinin Bugünü ve Geleceği

Parkinson ve Hareket Bozuklukları alanında uzman doktorlarımız ve yakın zamanda imzaladığımız protokolle MedipolPARMER ekibimize dahil olan hareket bozuklukları hastalıklarında dünyaca ünlü isimlerden Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Andres Lozano, MRgFUS hakkında bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar.

Titreme hastalıklarında yeni teknoloji tedavi yöntemi olan “Akıllı Ses Ötesi Tedavisi (MRgFUS)” Türkiye’de ilk defa Medipol Sağlık Grubu bünyesinde 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Parkinson ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER)’de uygulanmasının ardından tedavinin ayrıntıları da aktarıldı.

Akıllı Ses Ötesi Tedavisi (MRgFUS) ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Lozano, “Akıllı Ses Ötesi Tedavisi (MRgFUS) ile yaşam kalitesini olumsuz etkileyen tremor (titreme) hastalığında oldukça yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. Cerrahi müdahale gerektirmeyen, kesisiz, güvenli ve ileri teknoloji kullanımından yararlanan bir tedavi yöntemi olan MRgFUS ile kafa derisi üzerinden hedefe ulaşmak için yüksek yoğunluğa sahip 1.024 ayrı ultrason dalgası ile Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) yöntemi bir araya getirilerek, titremeye neden olan beyindeki hedef bölgenin etkisizleştirilmesi sağlanıyor.” bilgisini verdi. 


20 Nisan 2024, Cumartesi