Sitede Ara

İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi, eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini yeniden kazanılmasını sağlamak için çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir.

Günümüzde diş eksikliği durumlarında, İmplant tedavisi modern diş hekimliğinin en iyi alternatifidir. Özellikle köprü gereksinimlerinde, yan dişlerin destek alınmasının istenmediği veya destek alınacak dişlerin olmadığı durumlarda, İmplant tedavisi doğal dişlerin yerini alarak en iyi sonucu veren protetik rehabilitasyon yöntemidir.

İmplant Tedavisi

Total dişsizlik durumlarında, diş implantları, total protezin tutuculuğunu arttırmak ve tamamen sabit protez uygulamaları için alternatif olmayan en başarılı yöntemdir. Doğru teşhis, yeterli bilgi, tecrübe ve ekipmanla uygulandığında, implant tedavisi, hasta ve hekim açısından olağanüstü başarılı sonuçlar verebilen bir tedavi şeklidir.

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant tedavisi, eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini yeniden kazanılmasını sağlamak için çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. Güvenli, kalıcı ve estetik bir çözüm sunan bu tedavi seçeneği oldukça başarılı bir yöntemdir.

 

Bilgi ve Randevu Almak İçin Formu Doldurun

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Her yaştan kişiye uygun implant çözümü mevcuttur. Tek diş, birden çok diş veya tüm dişlerinin eksik olması durumunda, gelişme dönemindeki çocuklar haricindeki hastalara implant uygulanabilmektedir.

Her hastaya rutin diş tedavisi tamamlandıktan sonra, implant tedavisi uygulanabilmektedir. Yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik rahatsızlıkları olan hastalara alınan önlemler doğrultusunda başarılı implant uygulamaları yapılabilmektedir.

Diş veya diş eti sorunlarının çözümü: Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları nedeniyle dişlerini kaybetmiş hastaların çoğunda, başarılı implant uygulamalarıyla tekrar dişlerine kavuşmaları mümkündür. İmplant uygulamalarıyla dişleriniz kolayca tedavi edilebilmektedir.

Hareketli protez veya sabit protez kullanan hastalar: İmplantlar, hareketli protezlerin yerine sabitlenmesinde de kullanılabildiği gibi hareketli protezler veya sabit köprülerin yerine de uygulanabilmektedir. Bu, hastalara daha fazla seçenek sunarak, daha esnek ve kişiye özel bir tedavi seçeneği sunmaktadır. 

Sigara tüketimi: Sigara implantının başarısını düşürse de, uygulanabilirliğini tamamen ortadan kaldırmamaktadır. Bu nedenle, sigara tüketiminin azaltılması için kullanılabilecek diğer önlemler de göz önünde bulundurulmalıdır.

İmplant Tedavi Çeşitleri Nelerdir?

Endosseöz İmplantlar

Endosseöz implantlar, kemik dokusuna direkt olarak yerleştirilen, titanyumdan yapılmış, vidalı veya vidalı olmayan implantlardır. Hastanın bir ya da birden fazla dişin olmadığı durumlarda uygulanmaktadır. Subperiostal implantlar: İmplantlar, cerrahi işlem uygulaması ile diş kemiğinin üzerine takılarak çok özel bir tedavi yöntemi sunmaktadır. Bu özel tedavi, dişleri sağlıklı ve güzel görünüme kavuşturmak için oldukça önemlidir.

İntramukozal İnsertler

Protez dişleri olan hastalar, protezlerini daha kolay kullanmak veya protezlerine zarar vermekten kurtulmak için, tek bir dişin tedavisinde kullanılan implant türüne başvurabilmektedir. İmplant, hastaların protezlerini yeniden yaptırmak zorunda kalmadan, ağız sağlıklarını koruma ve iyileştirme fırsatı sunmaktadır.

İmplant Tedavi Süreci Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisinin süresi; hastanın durumuna bağlı olmakla birlikte genel olarak iki aşamadan oluşmakta ve 6 ay sürmektedir. İlk aşama, yaklaşık 10-15 dakika içerisinde tamamlanırken, her implantın yerleştirilmesi 3-4 dakika sürmektedir. Bu süreç, tedavi sürecinin önemli bir parçasıdır.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Operasyon sırasında ağrıyı kontrol altında tutmak için, hastaya en uygun olan anestezi seçeneği arasında lokal anestezi, genel anestezi ve sedasyon bulunmaktadır. Bu anestezi seçeneklerinin hangisinin hastaya uygun olabileceği hekim tarafından değerlendirildikten sonra uygulanmaktadır.

Ancak hastanın durumuna bağlı olmakla birlikte bazı hasta gruplarında genel anestezi uygulanması gerekebilmektedir. Bu tedavi sırasında hasta ağrı duymamaktadır.

Ameliyat sonrasında anestezi etkisi geçmeye başlayınca hastalar minimal bir ağrı hissedebilmektedir. Oluşan bu ağrılar hekimin önerdiği ilaçlarla kontrol altına alınabilmektedir. Genel olarak operasyonun bir hafta sonrasında dikişler alınmaktadır.

İmplantın kemikle birleşmesi beklenmektedir. İmplant ile çene kemiğinin birleşmesi için, operasyon sonrası yaklaşık olarak 2-6 ay aralığında bekleme süreci gerekmektedir. Eğer hekim gerekli görür ise; tedavi süreci devam ederken hastaya geçici bir protez kullanması da sunulmaktadır. İmplant üstü protezlerin takılması, vakanın özelliğine göre birkaç seans süren bir uygulama ile gerçekleştirilmektedir.

All-On-Four Uygulaması

All on four implant tedavisi, dişleri olmayan kişilerde belirli açılardan yerleştirilen dört adet dental implantın üzerine diş protezlerinin aynı günde sabitlenmesini sağlayan tedavi yöntemidir. Hastalar bu tedavi sonrasında dişsiz ya da hareketli protezler ile bekleme dönemi geçirmemektedir.

Hastalar, All-On-4 tekniği ile uzun dönem bilimsel çalışmalar tarafından kanıtlanmış olan kolay, hızlı ve tatmin edici bir tedavi ile istedikleri gülüş estetiği ve fonksiyona kavuşmaktadır.

İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  • Yemek yeme kolaylığı
  • Daha iyi estetik görünüm
  • Sağlıklı diş kökü
  • Güzel ve akıcı bir konuşma
  • Ağız sağlığı
  • Özgüven

İmplant Tedavisi Fiyatları

Hastanın durumu, tedavi planı, kullanılacak tedavi yöntemine bağlı olarak implant tedavisi fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. İmplant tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İmplant Tedavisi Doktorlarımız